fredag 6 november 2009

DORA
















Känns som om jag har en egen direktlinje med Falu Djursjukhus, fick igår em ett samtal från Vet.Marie Mårds angående Dora. Jag hade ju lite funderingar och frågor efter hennes sista besök , där vi upptäckte cystor på hennes vänstra livmoder.

Så vi kom fram till att, mot nästa löp kommer vi att ultraljuda Dora igen,för att avgöra om det ser så bra ut att det är värt en parning till. Dora som alltid varit frisk,vacker, underbart temperament och helt friröntgad. Vore synd om det inte blev några avkommor efter en sån hund.

Om så är fallet ska Dora få en penicillinkur fem dagar innan parning , för att få ner bakteriehalten,det är pga. den som inga foster kan växa där som nu sist.
Blir hon dräktig, så påverkas inte fostren inte av detta. Jag frågade om det inte är risk för missbildade valpar, men det är då ingen större risk än någon annan vanlig parning,svarade Marie. Skönt!

Men det kan ju även bli så att det hinner bli en livmodersinflammation, det vet jag.
Men nu har jag i alla fall en liten gnutta hopp om att det kan bli en parning igen på Dora, det är inte riktig helt kört än , för DORA THE EXPLORER !

2 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Man ska aldrig "kasta i handduken" för tidigt. Det går fort i hockey!
Hoppas-Hoppas!
Kram!

Monika Karlsson sa...

Jag håller tummarna för dig att nu ska det lyckas.
Monika