måndag 2 november 2009

VÄNTAR MER PROVSVAR




















Ja oturen håller i sig,, Det var ju dags för Tyrah´s röntgen,och bokade samtidigt tid hos Hudspecialisten Rose-Marie Mähler på Falu Djursjukhus.
Tyrah har ju haft hudproblem mer eller mindre,sen valp. Jag tyckte att det liksom var dags att få reda på orsaken nu, när det aldrig gav med sig.
Lider ju med hunden,som själv är hur god och glad som helst.

Vi blev kvar tre timmar och det gjordes hudskrap,div blodprover,bakterieprov, biopsier sköldkörtelprover .. Vissa svar har jag fått men flera prover tar 4 veckor att få svar på, bara att vänta.
Nu går Tyrah på Royal Canin Hypoallergenic foder. Samt en kur Kefavet. vet 500 mg 2ggr om dan i 20 dar.
Hon kommer nog att tappa vikt,för hon tycker inte om fodret. Knaprar i sig lite då och då. Min annars så matglada "lilla blå"
Hon får absolut inte äta nåt annat.
Skall badas i specialschampo,men jag väntar några dar till så att såren får läka, och jag ska ta ur stygnen,där de tog biopsiproverna.
Köpte Douxo klorhexidin spray att sköta om hennes sår med. Max 2 ggr per vecka.

Vet ringde i fredags,och prov visade riklig mängd stafolykocker, och Kefavet var det bästa mot detta.. Nästa provsvar blir sköldkörteln.
Så röntgade vi,väntar även det svaret . Och då uppdagades att Tyrah har olika långa bakben !!
Hon har ju alltid studsat och hoppat fram ,och jag har tänkt att det berodde på ryggen,som varit lite lång,och hon då kompenserat sina steg med att ta extrasteg.
Allt har en förklaring.
Nåja vi får kämpa på här,men känns skönt att jag tog tag i det här nu. Kan inte va normalt att behöva ha sår jämt,min älskade lilla blå.

När Vet. tog hudskrapet i nacken,rakade de först av päls och sen skrapade Vet. tills det blödde med en skalpell,och Tyrah satt stilla där,cool som om inget hade hänt !
Jag blir så otroligt imponerad av Chowens tålighet ! ( på gott och ont)

Diagnosen vi fick var Akuta inflammationstillstånd hud och underhud , Atopisk dermatit. Atopi är en medfödd genetisk sjukdom. Allergiska lidanden kan i regel inte botas,men lindras.Tillstånden blir värre med åren och vi måste lära oss leva med detta på bästa sätt. Jag blir lika ledsen varje gång,när jag läser infohäftet om sjukdomen.
Vi ska göra allt vi kan,och hoppas Tyrah får vara hos oss i många år till.Hon är ju så himla god och glad.Men som avelstik blir hon inte.Entropion har hon med,men det fixar vi sen efter alla hudprover kommit. Tar en sak i taget, hon lider inte av det varken rinnigt eller kladdigt i dagsläget.

Så som sagt blod svett och tårar samt över 5000:- minus på kontot i onsdags.
Jag hoppas ingen göttar sig i det här , utan att vi kämpar tillsammans för Chowens hälsa.

Over and out.

3 kommentarer:

Caroline sa...

*sänder en varm kram* Jag hoppas att din otur tar slut snart.

Annarella sa...

Usch så tråkig läsning :-( Dock skönt att ni får besked om hur det ligger till! Jag håller tummarna hårt för att ni ska få Tyrah att må så bra som möjligt i hud och kropp! Många kramar från Annarella

Anna-Lena sa...

Du ska se att allt fixar sig.... Jag hoppas att din otur vänder nu och att allt blir till något gott.
Håller tummarna för er nu!
"Kramar om er"