torsdag 10 september 2009

ULTRALJUD OM EN VECKA











































































































Jag har beställt tid för ultraljud på Dora, för att se om det är små valpisar i hennes mage. Man ser dem som små bubblor typ. Dora har lugnat sig med att vakta maten , som hon gjorde de första veckorna. Nu är hon mer lugn och lite slö i stället.

Jag har ultraljudat förr , och ser det inte som jobbigt för tiken . De rakas lite under magen och läggs på sidan /rygg för att kunna se bra. Tar några minuter.
Det är så olika hur vi tycker om detta , men jag ser det som ett mycket bra alternativ.

Man får veta om det är valpar , dock ej säkert hur många alla gånger. Men man kan börja planera och meddela sina valpköpare att det är på gång en valp till dem. Eller går tiken tom , kan man anmäla till hundutställningar igen.
Sen kan ju annat hända på vägen , som varken jag eller veterinär kan göra nåt åt.

Har en bekant vars tik väntade sju valpar , men tyvärr levde bara en. Fy så jobbigt för dem. Jag har ju tidigare fött upp Cocker Spaniel , 6-8 valpar per kull, och där nån valp inte klarade sig de första dygnen. Tiken stöter bort dem rent naturligt.

Vi gjorde allt för att försöka rädda den lille , men naturen ville annat.
Och eftersom min dotter va med från födseln på den kullen , åkte vi till vår veterinär , som fick berätta för henne , att det inte gick att rädda den lille.
Så hon inte skulle tro det var jag som avgjorde det hela.

Nå ja det är sånt som kan hända , men nu håller vi tummar och tassar att det är massa bubblor i Dora´s mage nästa vecka.

Jag själv är hemma och är sjuk, nån jäkla förkylning, snorig ont i halsen , som nu gått över i hosta. Typsikt när det är så fint väder . Solsken hela dagarna, och jag orkar inte göra mig i ordning. Går ut på altanen och tar lite frisk luft.
Hundarna springer ut och in hela tiden , igår låg de och solade , kom sen in flåsandes .. ( de finns skugga )Retas de med mig tro ??

I dag får jag nya sommardäck på Chryslern , känns tryggt med hösten antågandes, de gamla va för slitna , ens att orka till byte till vinterdäck.
Och Chryslern är ju min hundbil, Säkerheten framför allt då.

Bjuder på lite Cocker Spanielbilder ,, Hollie är den enda vi har kvar idag.

2 kommentarer:

Lena sa...

Hej Hoppas att det är valpar i Doras mage. håller tummarna. Nora var ju tyvärr tom. Men jag tar nya tag till våren. Krya på dej nu. Kram Lena m lejon

Anna-Lena sa...

Hej på dig!
Jag hoppas verkligen att Doras mage är full av bubblor! Det skulle vara fantastiskt roligt för er. Bra att ni kommer i gång ordentligt för alla nya uppfödare behövs!
Kram från oss på Commitment's!